Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител  СОР Либхави“

...
</TD
>Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител  СОР Либхави“
Коментари Харесай

Доставят нови тролейбуси в Русе

Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител  " СОР Либхави “ ООД бе подписан в Русе, оповестиха от Общината.

На работна среща със заместник-посланика на Чешката република у нас Петър Вавра, комерсиалния представител на компанията за България Емил Кимак и техническия шеф Индржих Худи кметът Пенчо Милков изрази задоволството си от завършване на обществената поръчка за новите возила.

" Днес вършим една стъпка към дълготрайната ни цел да подобрим градския превоз в града. С всяко в допълнение транспортно средство транспортната задача ще може да се извършва по-добре, а новите тролейбуси ще разрешат и спестяването на средства “, показа кметът.

Техническият шеф изрази благодарността си, че на компанията се дава опция да работи за развиването на транспортната съгласуваност в Русе. Той акцентира, че през последните години компанията усилва производството на електрически транспортни средства и сега приготвя основаването на такива, задвижвани от водород.

Новите тролейбуси ще бъдат част от автопарка на " Общински превоз - Русе “ ЕАД и се чака доставката им да стартира това лято. Те ще се движат напълно с електрическа енергия и подсигуряват нулеви нездравословни излъчвания. Отоплението и климатизацията им също са изцяло електрически захранени.

Тролейбусите SOR TNS 12 са с потенциал от 86 пасажери - 33-ма седящи и 53-ма правостоящи. Тези транспортни средства са от ново потомство, като е даден приоритет на обезпечаването на налична среда за пасажери с понижена пъргавина и за майки с колички.

Тролейбусите са нископодови, като на междинната врата има платформа за колички, а при положение на потребност - цялата машина може да се наклони надясно. Гаранционният период на всеки от новите тролейбуси е 10 години - 120 месеца.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР